Vabilo na zaključno konferenco evropskega projekta Urbana zemljina za hrano

Ime in priimek

Petra Hercog

E-pošta

pr@wcycle.com

Telefon

041 205 533

9. september, 2021

9:30 / 15:30

Kraj

Maribor


Maribor

Spoštovani,
evropski projekt Urbana zemljina za hrano, ki od leta 2017 poteka pod okriljem Urban Innovative Action, združuje osem partnerjev, zraven Mestne občine Maribor, ki je vodilni partner, še Društvo aktiviraj se, podjetje Snaga, Zavod za gradbeništvo Slovenije, podjetje Deltaplan, E-ZAVOD, Zavod za projektno svetovanje, raziskovanje in razvoj celovitih rešitev, Inštitut za inovacije in podjetništvo ter Inštitut Wcycle.
Urban Soil 4 Food se osredotoča na področje upravljanja z zemljo kot virom. Ta se, na primer po izvedbenih gradbenih delih, ne odlaga kot odpadek, temveč se vključi v proces nadaljnje uporabe in se bogati z uporabo predelanih organskih odpadkov, ki nastajajo pri drugih, v projekt povezanih procesih. Zemlja predstavlja orodje za izboljšanje dosedanjih razvrednotenih zemljišč v nove uporabne površine za vrtove, na katerih se proizvaja hrana, ki se vrača v lokalno okolje kot nov vir. Vse to pa je priložnost za odgovorno in trajnostno ravnanje z odpadki, ustvarjanje novih prihodkov, dodane vrednosti, novih zelenih delovnih mest in lokalne samozadostnosti, kar predstavlja tudi glavne cilje implementacije inovativnega poslovnega modela.
Projekt se konec novembra 2021 uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in okolici pa bodo trajni. O rezultatih, izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta na prehod v krožno gospodarstvo bomo spregovorili na zaključni konferenci, ki bo v četrtek, 9.9.2021, med 10. in 15.30, v Mariboxu v Mariboru.
Prijave zbiramo prek spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj. Vljudno prosimo, da se registrirate do najkasneje 8. septembra 2021. Zaključna konferenca bo izpeljana pod epidemiološkimi pogoji, ki bodo veljali na dan izvedbe konference.

Translate »