Dogodki

Dogodki

Dodaj dogodek:

Nov dogodek

Hvala za poslan dogodek. Kmalu bo pregledan in nato objavljen.
To polje je zahtevano.

Datum

Začetek

Konec

  • Datum začetka

  • Datum konca

Ura

Začetek

Konec

  • Začetek

  • Konec

Lokacija (opcija)

Ime in priimek

To polje je zahtevano.

E-pošta

To polje je zahtevano.

Telefon

Naložite sliko (opcija)

Pretekli dogodki

1. december, 20229:30 / 15:30

KREPITEV EKOSISTEMA ZA ZELENO PREOBRAZBO IN INOVACIJE

CateringLab, Ljubljana
Vabimo vas na letni EIT Climate-KIC Slovenia HUB dogodek »KREPITEV EKOSISTEMA ZA ZELENO PREOBRAZBO IN INOVACIJE / BOOSTING THE ECOSYSTEM FOR GREEN TRANSITION«
Preberite več
31. marec, 2022

Povabilo podjetjem na brezplačno usposabljanje za krožno in digitalno transformacijo

TPLJ Ljubljana / virtualno
Vabimo mala in srednje velika podjetja na brezplačno usposabljanje za krožno in digitalno transformacijo oz. Circularity Acceleration Training 4.0 (CAT4.0) v okviru projekta Circular4.0, ki bo potekalo od 15.2.2022 do 31.3.2022.
Preberite več
29. september, 20219:00 / 14:00

Prihodnost nepremičnin za lastnike, najemnike in vse ostale deležnike

Ljubljana
Digitalno inovacijsko stičišče / spletni dogodek

Posvet v sklopu nacionalne kampanje Šampioni zelene preobrazbe

29. september 2021, od 09.00 do 14.00, Digitalno središče Slovenije, BTC Ljubljana

 

 

Nizkoogljične stavbe ustvarjajo prihranke in izboljšujejo bivanje ter delo lastnikom in najemnikom

si lastniki nepremičnin lahko z vlaganji v nizkoogljične pametne stavbe ustvarijo velike prihranke, si zagotovijo konkurenčno prednost, izboljšajo delovanje, zmanjšajo ogljični in okoljski odtis. Interes za zmanjšanje stroškov in izboljšanje kakovosti stavb imajo nedvoumno tudi uporabniki in najemniki nepremičnin. Večja učinkovitost stavb in pametne aktivne stavbe so  eden ključnih vidikov za doseganje ciljev podnebne nevtralnosti ter boljšega bivalnega in delovnega okolja. Digitalne in zelene tehnologije v stavbah bodo ključne za doseganje zastavljenih ciljev oz. lahko doseganje teh ciljev zelo pospešijo.

 

PROGRAM IN PRIJAVE

http://cer-slo.si/prihodnost-nepremicnin-za-lastnike-najemnike-in-vse-ostale-deleznike-29-09-2021.html

 

 

 

Preberite več
9. september, 20219:30 / 15:30

Vabilo na zaključno konferenco evropskega projekta Urbana zemljina za hrano

Maribor
Maribor

Spoštovani,
evropski projekt Urbana zemljina za hrano, ki od leta 2017 poteka pod okriljem Urban Innovative Action, združuje osem partnerjev, zraven Mestne občine Maribor, ki je vodilni partner, še Društvo aktiviraj se, podjetje Snaga, Zavod za gradbeništvo Slovenije, podjetje Deltaplan, E-ZAVOD, Zavod za projektno svetovanje, raziskovanje in razvoj celovitih rešitev, Inštitut za inovacije in podjetništvo ter Inštitut Wcycle.
Urban Soil 4 Food se osredotoča na področje upravljanja z zemljo kot virom. Ta se, na primer po izvedbenih gradbenih delih, ne odlaga kot odpadek, temveč se vključi v proces nadaljnje uporabe in se bogati z uporabo predelanih organskih odpadkov, ki nastajajo pri drugih, v projekt povezanih procesih. Zemlja predstavlja orodje za izboljšanje dosedanjih razvrednotenih zemljišč v nove uporabne površine za vrtove, na katerih se proizvaja hrana, ki se vrača v lokalno okolje kot nov vir. Vse to pa je priložnost za odgovorno in trajnostno ravnanje z odpadki, ustvarjanje novih prihodkov, dodane vrednosti, novih zelenih delovnih mest in lokalne samozadostnosti, kar predstavlja tudi glavne cilje implementacije inovativnega poslovnega modela.
Projekt se konec novembra 2021 uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in okolici pa bodo trajni. O rezultatih, izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta na prehod v krožno gospodarstvo bomo spregovorili na zaključni konferenci, ki bo v četrtek, 9.9.2021, med 10. in 15.30, v Mariboxu v Mariboru.
Prijave zbiramo prek spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj. Vljudno prosimo, da se registrirate do najkasneje 8. septembra 2021. Zaključna konferenca bo izpeljana pod epidemiološkimi pogoji, ki bodo veljali na dan izvedbe konference.

Preberite več

Translate »